sâmbătă, 7 martie 2009

Paul Tămaş - jur.nal



18.09.2005
În staţie rămâne copilăria mea luând forma Andreei. Peste două minute microbuzul porneşte. Uliţele, casele, râul toate nu mă însoţesc. Un copil râzgâiat într-o nouă aventură. După două ore ajung. Ajung şi bagajele deodată cu mine. La etajul 1, camera 9, patul din mijloc îmi încep viaţa de liceu. Camera cunoscută ţânţarilor îmi hrăneşte memoria vizuală. În colţ un Ionuţ.

19.09.2005
PRIMA ZI de LICEAN !! Curte mult prea mare, cu desene ciudate. În noua mea clasă, descopăr 26 de fete printre care mă rătăcisem eu şi încă unul. „Cool” este un cuvânt despre care am auzit de curând că-l promovează Ministerul Educaţiei pe o carte.

26.09.2005
Prima săptămână de şcoală s-a dus. Eu m-am dus în discotecă la un pahar de suc. Cică omul este măsura timpului şi că poate peste doar o lună vom ajunge să nu ne mai recunoaştem.

( după un semestru )
La început timid , după un timp încrezător şi sfârşind prin a fi obraznic şi "mutalău", primul an de liceu trece. În capul unei liste tronează numele meu, semn că cineva acolo sus mă iubeşte şi că peste o lună particip la olimpiada de română, faza naţională. Soarele străluceşte acum mai tare pe strada mea. Îl confundam iniţial pe mutalăul din mine cu un „toci”. În înălţătoarea săptămână a olimpiadei m-a pleznit: un dezămăgitor şi arogant 6,90.

20.09.2006
Alungat de caracterul dirigăi din a X a A,de incapacitatea de a lega prietenii trainice, am trecut în a X a G. G nu vine de la 6.90. În A erau 26 de fete."Genial" am devenit. De la G. Şi mai erau pe lângă mine doi G-niali. Cu timpul am devenit nedespărţiţi, acompaniaţi de încă patru colege. Baruri, plimbări, excursii. Zilele au căpătat o nouă dimensiune, dar timpul, duşmanul numărul 1.

vara lui 2007
Reîntors în universul copilăriei: m-am angajat. Sec, scurt.

20.09.2007
După o vacanţă înecată în transpiraţie, zgomot, dans, muncă, somn, iubiri trecătoare, clasa a XI a m-a prins pe băncile şcolii. Tautologie nu vine de la tatuaj. E primul an în care am rămas singur în Baia Mare.... în scurt timp sunt principala bârfă şi problemă a bătrânilor din bloc. Din motive de economie de pix te las să intuieşti de ce.

în vacanţa de crăciun, 23.12.2007
Sunt FERICIT şi mă sperie gândul că imi pierd anturajul şi-am apucat de citit.

ianuarie 2008
Ora 13 şi ceva. XI G. G nu vine de la 6.90. Ora de română. O "grăsană" beleşte o banană sub bancă, un "Păvălucă" o admiră. Nu-i bai. În clasă două se mângâie. Îşi duc pe rând mâna pe sub ureche şi-şi dau părul pe spate. Una stă la geam, una la perete. Diriga:"sunteţi a XI a, viaţa de liceu trece!". Eu râd, profa râde şi ne mai întrebăm: DE CE DRACU' RÂDEM ÎN ORA DE ROMÂNĂ?".

21.02.2009
Visez mai puţin, iubesc mai mult.
Caut bocanci, număr mare,
ce lasă pe asfalt „plecat să trăiesc”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu